87 år, 6 år med varmepumpe

Udskiftede oliefyr med CTC luft til vand varmepumpe.

CO2 besparelse på 5 Ton årligt

Reducerede varmeudgiften med næsten 10.000,- årligt

Esben’s CTC Luft til vand varmepumpe

Beslutningen.

Esbens 30 år gamle oliefyr var blevet utæt og derfor kontaktede han A/S Poul Larsen, som Esben har været kunde hos i 50 år. Esben var blevet anbefalet et træpillefyr, fordi det ville være billigere i drift end et nyt oliefyr. 

Esben brugte godt og vel 2000 liter olie om året, og den årlige udgift til Olie, service og skorstensfejer beløb sig til 22.500,-

 

Ny varmepumpe

Løsningen.

I samråd med A/S Poul Larsen besluttedes det at vælge en løsning baseret på en luft til vand varmepumpe i stedet for et træpillefyr. Fyringsøkonomien blev beregnet til det samme som med et træpillefyr og med en efterhånden fremskreden alder på 80 år og udsigten til at passe et pillefyr valgte Esben hurtigt pillefyret fra. Så løsningen blev en CTC Ecoair 408 luft vand varmepumpe på 8 KW med en Ecozenith i250 indedel.

Økonomi.

Som Esben sagde: “med min alder har det nok ikke den store betydning at regne på tilbagebetalingstid på investeringen og uanset hvad, kommer jeg jo ikke udenom at det utætte fyr skal skiftes alligevel”

Men vi lavede dog alligevel en beregning som vi plejer:

Investering i varmepumpe 94.000,-
Energitilskud -8.000,-
Fradrag for arbejdsløn -4.000,-
Alternativ investering i pille- eller oliefyr -50.000,-
Merinvestering ialt 32.000,00
Beregnet besparelse 8.000,,-
simpel tilbagebetalingstid 32.000/8.000 = 4år

 

“Jeg er glad for at jeg blev rådgivet til luft vand varmepumpen i stedet for et pillefyr.”

Jeg er glad for at jeg valgte Poul Larsen som jeg plejer, og de får mine bedste anbefalinger. Jeg har fået en god rådgivning og montagen af varmepumpen forløb perfekt, alt blev lavet som ønsket og til den aftalte pris, og jeg er glad for at jeg blev rådgivet til luft til vand varmepumpen i stedet for et pillefyr.

 

September 2020, et hyggeligt gensyn med Esben.

Esben var som sædvanlig gæstfri og bød os indenfor i hans hyggelige hjem til en snak om hans oplevelser med varmepumpen.

“Jeg bryder mig ikke om at fryse og holder derfor altid en temperatur på 21 grader og varmepumpens klimastyring regulerer perfekt uden at jeg skal tænke over om det er koldt eller meget koldt udenfor”

Esben har holdt regnskab med fyringsøkonomien ved at holde øje med den bi måler der er monteret på strømforsyningen til luft til vand varmepumpen.

“jeg er mere end tilfreds, det er faktisk gået bedre end beregnet, jeg har sparet ca. 10.000,- om året og fyrer nu for det halve” konstaterer Esben.

Ved et kig på Esben’s bi måler til luft til vand varmepumpen kan vi aflæse at der er forbrugt godt og vel 50000 Kwh siden installationen i maj 2014. Det er et gennemsnit på 8300 Kwh om året. Med den nedsatte elafgift betyder det en samlet regning på ca. 12.500,- årligt, altså en besparelse i dag på 10.000,- årligt.

Vi tog afsked med Esben for i dag, han var på vej i køkkenhaven for at grave de sidste kartofler op. Still going strong!

 

Billige luft til vand varmepumpe

Billigluftvandvarmepumpe.dk

Kvalitet til skarp pris

Certificeret VE installatør

Danmarks bedste garanti

Hurtig levering og montering

Samme installatør til vvs og el

15 års erfaring

Kontakt os - luft vand varmepumpe med montering

Send dine oplysninger, så ringer vi og aftaler et besøg - så du kan få monteret
din nye luft vand varmepumpe

11 + 1 =